Miércoles, 14 Mayo 2014 22:19

Un pont de mar blava

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

Ara, més que mai, necessitem eixe Pont de mar blava, que uneixca els països del sud de l'UE Irlanda, Portugal, Espanya, Italia, Grècia, Xipre...i a tots els països del món en l' empresa de recuperació de la dignitat humana. El somni d'una unió fraternal que servirà per unir-nos els    uns als altres, per ajudar-nos, per completar-nos, per fer-li front a les adversitats...

 No cal insistir, mirem endavant, construïm entre tots nosaltres eixe Pont de mar blava, la mar blava,          que va somiar el poeta Martí i Pol, eixe Pont que li posà els pilars la música Lluis Llach, eixos càntic, eixes veus...eixes imatges que ens omplin els ulls en una visió amplia del món. Un món solidari on tots els pobles que hi habiten es donen la mà per superar les dificultats. Un món que es pot unir a través d'aquest pont de mar blava. Escolteu aquest càntic, canteu-lo fins que el desig d'esperança brolle també del cor del pobles més desvalguts.

ARA MATEIX

Miquel  Martí i Pol

 

Ara mateix enfilo aquesta agulla

amb el fil d'un propòsit que no dic

i em poso a apedaçar. Car dels prodigis

que aunciaven traumaturs insignes

no s'ha complert, i els passen de pressa.

De res a poc, i sempre amb vent de cara,

quin llarg camí d'angoixa i de silencis.

I som on som; més val saber-ho i dir-ho

i assentar els peus en terra i proclamar-nos

hereus d'un temps de bubtes i renúncies

en que els sorolls ofeguen les paraules

i amb molt miralls mig estrafem la vida.

De res no ens val ni l'enyor ni la complanta,

ni el toc de displicent malenconia

que ens posem per jersei i per corbata,

quan  sortim al carrer tenim a penes

el que tenim i prou l'espai d'història

concreta que ens pertoca, ni un minúscul

territori per viure-la. Posem-nos

dempeus altra vegada i que se senti

la veu de tots solemnement i clara.

Cridem qui som i que tothom ho escolti.

I en acabat, que cadascú es vesteixi

com bonament li plagui, i via fora!

que tot està per fer i tot és possible.

Visto 479 veces
LLum Sánchez Penalva

Aquest és un espai de convivència lliure i respetuosa entre gent diversa partint dels diversos gèneres; no hi ha cap norma ni control perquè es suposa que no calen. Està obert a tots els que vulgueu col·laborar dins dels diversos àmbits: d'informació, literatura creativa, l'anàlisi i el comentari polítics, socials, biografic, de textos lliures... Les aportacions pel que fa a l'ampliació de les seccions establertes, les aportacions personals fruits de la pròpia l'experiència: o bé de la reflexió sobre aut@rs d'obres literàries, artístiques,( pintura, escultura, modelat, o cualsevol altra manifestació artística de caràcter popular, labors, manualitats, producció artesanal; o bé literària, vivències personals, records, viatges, conèixences, personatges, retrat en viu… i tot allò que es considere digne d'admiració o que d'alguna manera contribueisca a la potenciació de les capacitats pròpies o/i alienes per tal d'oferir les millors propostes formatives i informatives que cadascú pugau aportar. Podent inicar aquest projecte amb la secció: Els que van Davant, on es pot analitzar una persona coneguda o només admirada personalment, partint de la seua biografia i/o contribució al progrés humà, ideològic, intelectual, creatiu, polític, econòmic, biogràfic…bibliogràfic i d'altres aspectes de persones que per alguna condició pública o privada són adients per prendre consideració.

 

I deixe oberta la proposta per acollir les possibles aportacions que pogueu fer els lect@rs, futurs col·laborad@rs. 

Deja un comentario

Asegúrate de llenar la información requerida marcada con (*). No está permitido el código HTML. Tu dirección de correo NO será publicada.